DEMOKRATİK KATILIMIN ÖNEMİ

İstinye yerleşkemizde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Okul Öğrenci Meclisi seçimlerini gerçekleştirdik.  Okulumuzda keyifli geçen bir seçim süreci yaşadık.

Seçim sürecimizde öncelikle tüm şubelerimizde öğrencilerimiz tarafından sınıf temsilcileri seçildi.
Daha sonra sınıf temsilcileri bir araya gelerek takımlar oluşturdu. Hedeflerini belirleyen takımlar tanıtma sürecine başladılar. Bu süreçte takımlar, seçim vaatlerini önce kendi sınıflarında arkadaşlarına sundular.19 Kasım Pazartesi günü ise spor salonumuzda tüm öğrencilerimizin katılımı ile “Büyük Miting Günü” düzenlediler.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde öğrencilerimiz oylarını kullandılar. Sandık Görevlisi, Seçim Denetim Kurulu gibi alanlarda görev alan öğrencilerimizin de desteğiyle demokratik bir şekilde okulumuzda seçimleri gerçekleştirdik.

Bu anlamlı günde gerçekleşen etkinliğimizde öğrencilerimiz demokratik katılımın önemini yaşayarak öğrendiler.

Seçim sonuçlarına göre en çok oy alarak MDP (MEÇ Demokrasi Parti) Okul Öğrenci Meclisi’ni kurma hakkı kazanmıştır. Bundan sonraki çalışmalarında MDP’ye başarılar diler ve seçim çalışmalarında görev alan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

22.11.2018

0HakkındaDEMOKRATİK KATILIMIN ÖNEMİ"