SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÇALIŞMAMIZDA 3. ETKİNLİK

Moda yerleşkesi Jüpiter Sınıfı velimiz Melis Sünbül @biranneolarakben ile birlikte yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projemizde öğrencilerimiz ile üçüncü etkinliğimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz, bir sepet limonu inceleyerek benzerlikleri üzerine sohbet ettiler. Ardından her biri kendisi için bir limon seçti ve limonları tekrar sepete koyarak karıştırdı. İkinci aşamada ise biraz daha zor bir görev bekliyordu tüm öğrencilerimizi; seçtikleri limonu diğer limonlar arasından bulabilecekler miydi?

Biraz zorlansalar da tüm öğrencilerimiz kendi limonlarını bulmayı başardılar. Farklılıklar üzerine sohbet ederek Melis Hanım’ın öğrencilerimiz için getirdiği aksesuarları kullanarak nasıl birbirimizden farklı olabiliriz, faklı görünebiliriz üzerine denemeler yaptılar. Bunu yaparken çok eğlendiler ve okul turu yaparak farklı hallerini okuldaki herkese gösterdiler. Farklılıkları anlatan bir hikaye ile çalışmalarını sonlandırdılar.

Omurilik Felçlileri yararına yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projesine verdiği destekten ve öğrencilerimize kattığı becerilerden ötürü velimiz Melis Sünbül’e @biranneolarakben tekrar teşekkür ederiz.

Bümed Meç Moda Yerleşkesi’den Lösev’e Destek

MEÇ Moda 2A ve 2B sınıfı öğrenci ve öğretmenleri, LÖSEV yararına yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında ‘Yeni Yıl Kermesi’ düzenledi. “ Çorbada sizin de tuzunuz bulunsun. ” sloganıyla yürütülen projeden elde edilen tüm gelir LÖSEV’ e bağışlandı.

Kendi yaptıkları tabloları, hediyelik eşyaları, aileleri ile hazırladıkları yiyecekleri, ürünleri ve yine ailelerinin okula gelip boyadıkları taşları, buldukları sponsor firmaların ürünlerini satışa çıkaran öğrencilerimiz, LÖSEV’ e verdikleri destekten dolayı çok mutlu ve gururluydular.

Yürüttükleri bu proje kapsamında LÖSEV ’in Kardeş Okulu seçilen okulumuz, bu konuda daha da bilinç kazanmak adına eğitim de alacaktır. 3 Ocak tarihinde okulumuzda gerçekleşecek olan eğitimde öğrencilerimiz süreci noktalayacaklardır.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürütülen çalışmaya vermiş oldukları destekten dolayı tüm öğrencilerimizi, velilerimizi ve Moda MEÇ çalışanlarımızı gönülden kutluyoruz.

Bümed Meç Moda Omurilik Felçlileri Derneği Çalışmalara Başladı

Moda Merak Eden Çocuk Okulu Jüpiter Sınıfı velimiz Melis Sünbül @biranneolarakben önderliğinde yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projemiz için çalışmalara başladık.

Omurilik Felçlileri Derneği yararına yürütülecek olan “Kapak Toplama Kampanyası” ile ilgili ilk bilgilendirmeyi yapan velimiz aynı zamanda öğrencilerimiz ile “Farklılıklar” adına çalışmalar yapacak.

Öğrencilerimiz topladıkları kapaklarla ve yapacakları farkındalık çalışmalarıyla anlamlı ve çok değerli bir yardım kampanyasına imza atmış olacaklar.

Projemize verdiği destekten ötürü velimiz Melis Sünbül’e @biranneolarakben teşekkür ederiz.

“Ben Okudum, Sen de Oku” Yardım Kampanyası

Okullarımızda öğrencilerimizin kitaplarla olan ilişkilerini daha etkin hale getirmek amacıyla her yıl “Kitap Haftası” olarak planladığımız özel bir haftamız bulunuyor. Bu hafta kapsamında öğrencilerimizle kitapların önemi, yazım ve basım aşamaları üzerine çalışmalar yapıyoruz. Yerleşkelerimize davet ettiğimiz çocuk kitapları yazarları ile söyleşiler düzenliyoruz. Bu hafta, gelenekselleştirdiğimiz “Ben Okudum, Sen de Oku” kitap yardım kampanyasını okul öncesi sınıflarımız ile gerçekleştirdik.

Hobbit House Yardım Kampanyası

Levent yerleşkesi Okul Aile Birliği’nin düzenlediği “Hobbit House Yardım Kampanyası” ile Balat Hobbit House’a giysi, ayakkabı, kitap yardımları toplayarak ihtiyacı olan çocuklara yardımlarımızı ulaştırdık.

Manisa – Gölmarmara Ozanca Köyü Ortaokulu Kütüphanesi

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Kulübü’nün gerçekleştirdiği projeye MEÇ olarak bizler de katkıda bulunduk.Manisa – Gölmarmara Ozanca Köyü Ortaokulu kütüphanesini zenginleştirdik.

Erzurum Hınıs Ortaköy İlkokulu Yardım Kampanyası

BÜMED MEÇ Okulları olarak öğrencilerimizin “Paylaşımcı, Duyarlı, Empati Kurabilen, Sorumluluk Alan, Çözüm Üreten” bireylerolmalarını hedeflediğimiz, MEÇ değerlerini yaşayarak uygulayacakları bir yardım kampanyası gerçekleştirdik.Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, bu mevsimi en ağır şartlarda yaşayan ve 3 dersliği, 2 öğretmeni, 34 öğrencisi olan Erzurum Hınıs Ortaköy ilkokuluyla giyilebilir durumda olan botlarımızı, giysilerimizi, atkılarımızı, berelerimizi, çoraplarımızı ve kitaplarımızı, okul araç-gereçlerimizi paylaştık.Yardım kampanyamıza destek olan herkese teşekkürlerimizi sunarız.

ssp01