Marangozhane

MAKER LAB (ÜRETİM BECERİLERİ ATÖLYESİ)

Teknoloji ile “kendin yap” kültürünü (Do It Yourself / D.I.Y.) bir araya getiren Maker Hareketi; kişilerin tüketimden üretime geçmeleri, yeni ürünler üretmeleri, yaratıcılık ve inovatif düşüncelerini kullanmaları ve aynı eğilimdeki diğer kişilerle bir araya gelmeleri anlamını taşımaktadır.

STEAM; Science (Bilim), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik), Art (Sanat) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan, bu konuların bütünleşik bir eğitim sistemi ile soru temelli ve uygulamalı bir şekilde işlenmesi amaçlayan eğitim modelidir. Çocuklara farklı bir bakış açısı kazandırarak; teorik bilgilerinin pratiğe dönüştürülmesini ve yeni bir ürün ortaya koyulmasını amaçlar.

BÜMED MEÇ Okulları’nda “Marangozhane” diye isimlendirdiğimiz üretim becerileri atölyemizde D.I.Y ve STEAM kavramlarını bir araya getirerek öğrencilerimize…

• Keşfetme Duygusu
  • Temel Teknik Bilgi
  • Tasarımsal Düşünce
  • Özgüven ve Sorumluluk
  • Geleceğe Hazırlık
  • Üretim Sevgisi
  • İnovatif Düşünce
  • Eğlenerek Öğrenme
  • Takım Ruhu ve Paylaşım
  • Global Farkındalık becerilerini kazandırmayı hedefliyoruz.

7-12 yaş arası çocukların el-göz-beyin koordinasyonlarını geliştirerek üretim becerilerini artırmak amacıyla tasarlanan bu atölye çocuklarla temas eden her alanda kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Üretim Becerileri Atölyesi son derece güvenli ve kullanışlı ahşap şekillendirme ekipmanlarından oluşuyor. Torna, matkap ve zımparalı testere modülü ile çocuklar, ahşabın renkli dünyasına hayal güçleriyle şekil verir. Bu atölyede çocuklar:

• Hayal ettikleri ahşap ürünleri testere, zımpara torna ve matkap kullanarak istedikleri gibi şekillendirebilirler.
  • Ahşap şekillendirme seti ile hayal ettikleri ne varsa gerçeğe dönüştürebilirler.
  • Hayal gücüyle üretir, ürettikçe gelişirler.
  • 10 parmaklarını da etkili kullanarak çalışmayı öğrenirler.
  • El-göz-beyin koordinasyonlarını güçlendirirler.
  • Kendi oyuncaklarını üretirler!